Seriepremiär

Hej Idag gällde det.
Seriepremiär mot Modo, detta hade vi tränat för i flera veckor. Matchen som skulle sluta med vinst slutade istället med en förlust, och inte en liten heller utan 0-5 till modo. Jag kände men taggad till tusen, fast en förkylning hade trängt sig på under nattens gång. Första perioden spelade vi ganska bra och hade en del lägen på mål men den ville aldrig sitta. men efter första perioden gick båda lagen in i omklädningsrummet utan att ha gjort något mål. vi fick bra kritik och att vi skulle fortsätta i samma rikning vi höll på med, för då satt den snart.

Andra perioden började också bra men bra fart under skrillorna som i första, men plötsligt kom modo 2 mot 0 mot Mirja som stod i vårat mål efter ett slarvigt uppspel av oss. Modo gjorde då 0-1 och då hände det som inte fick hända, huvudet fallen på endel spelare i laget, och spelat blev mer slarvit från många håll både för oss och modo. sen blev det många utvisningar för oss och det tog Modo chans på. I andra perioden satte Modo tre puckar i kassen. Andra målet de gjorde var i laget 3 mot 5 vi hade två stcken i utvisningsbåset och 3an som var inne hade sköt sig riktigt bra men tillslut så slank den in ändå, och 3:e målet gjorde de när vi de hade powerplay 4 mot 5.

Tredje perioden såg nästan likadan ut som andra men det var mindra utvisningar och Mirja gjorde KANON räddningar i målet. Fast vi hade mindre utvisningar så lyckades modo ändå trycka in två puckar till i powerplay. Så matchen slutade som sagt 0-5 till Modo.

4 av deras 5 mål gjordes i powerplay. Det är synd att det blir såhär, men vi måste lära oss att inte att i utvisningsbåset vinner man inga matcher. Men nu är den matchen förbi, bortglömd, förträngd. Nu tittar vi framåt och siktar in oss på på matcherna i helgen nere i Stockholm mot Segelstorp på lördag och Solna AIK söndag. Och vi har förhoppningsvis lärt oss av våra misstag, och nästa gång vi möter modo så vem vet då kanske vi har mer tur och spelar bättre. Kanske en vinst.